Voorstelling klassieke muziek en verhalen van Bomans

Mitsuko Saruwatari: “Wij willen met deze voorstelling de podiumkunst in Amstelveen weer leven inblazen, die sinds maart nagenoeg tot stilstand is gekomen.” (Merlijn Doomernik / PR)

Zomervoorstelling in Openluchttheater Elsrijk op zondag 23 augustus

In het charmante Amstelveense Openluchttheater Elsrijk vindt deze zomer een eenmalige voorstelling plaats van klassieke muziek en verhalen van Godfried Bomans.
Leden van het bekende Uriël Ensemble en acteur Remco Melles treden op met een uniek programma. De musici zijn Mitsuko Saruwatari: piano, Marijn Mijnders: viool en Rick Huls: klarinet.Mitsuko Saruwatari (foto) is initiatiefnemer en licht toe: ‘In deze tijd met de nodige beperkingen bieden musici van het Uriël Ensemble en acteur Remco Melles graag een cultureel uurtje. Wij willen met deze voorstelling de podiumkunst in Amstelveen weer leven inblazen, die sinds maart nagenoeg tot stilstand is gekomen.’Over het programma: ‘Het is samengesteld uit boeiende korte verhalen van Godfried Bomans gecombineerd met juweeltjes van grote componisten. Zo zijn onder meer Partita van Bach, Clair de lune van Debussy en Vocalise van Rachmaninoff te horen, stuk voor stuk geliefde stukken.
Het is een programma waarin mooie muziek en vertellingen elkaar afwisselen, versterken en inspireren. De samenwerking met de acteur Remco Mells (foto) is een voortzetting van eerdere samenwerking in de Schouwburg in Amstelveen. Dat is goed bevallen.’ 
Zij vervolgd: ‘Deze zomervoorstelling heeft een ander accent dan onze reguliere concertserie. Met dit initiatief willen wij klassieke muziek en verhalen dichterbij het publiek brengen. Ook voor mensen die niet zo vaak een klassiek concert bezoeken of voor jong publiek is deze voorstelling aan te bevelen. Stichting Kamermuziek de Amstel is organisator van de zomervoorstelling en heeft financiële steun van gemeente Amstelveen ontvangen. Openluchttheater Elsrijk heeft het mooie theater beschikbaar gesteld.’ 
Vanwege de coronamaatrelen is het aantal plaatsen in theater Elsrijk veel minder. Daarom worden op zondag 23 augustus twee identieke voorstellingen gegeven. De eerste om 14.00 uur en de tweede om 16.00 uur. Elke voorstelling duurt een uur en de entreekosten bedragen 12,50 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
Voor het bestellen van kaarten en nadere informatie: www.kamermuziekdeamstel.nl.
 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.