Verslag najaarsbijeenkomst Genootschap 2019

De zaal van het hotel ML in Haarlem, was weer goed gevuld met leden van het Genootschap uit alle windstreken van Nederland en Vlaanderen. De vergadering  vond uitzonderlijk, vanwege een niet beschikbare zaal, niet op de tweede zaterdag van oktober plaats, maar op zaterdag 26 oktober 2019.

Voor de pauze hadden we het al behoorlijk druk. De voorzitter overliep eerst kort het programma en nodigde dan twee ereleden, Jan Henry en Frank van der Voordt, uit om de stapel dundruk boeken met verhalen van Godfried Bomans te onthullen. De leden van ons genootschap kregen de eer om als eersten deze nieuwe uitgave, De Brandmeester, met verzamelde werken van Bomans, te kunnen aankopen. Nadien  presenteerde Fred Bonaers een Bomansquiz, die volgens hem spotgemakkelijk was, wat niet weg nam dat er op sommige banken gezucht en geblazen werd. Het was voor allen echter een leerzaam en vrolijk intermezzo.

Na de ietwat langere pauze presenteerde  Harry Broshuis zijn studie over Godfried Bomans een ‘afvallige katholiek’. Dat liep wat uit, maar alle aanwezigen bleven toch tot het laatste ogenblik aandachtig luisteren naar deze diepgaande voordracht.

Tegen halfzes sloot de voorzitter dit officiële gedeelte van de bijeenkomst af en  kon er in alle rust nagepraat worden over de belevenissen van weer een bijzonder aangename Bomansnamiddag.

De dag werd naar goede traditie afgesloten met een diner dat uitstekend verzorgd werd door keukentovenaars van het hotel ML.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.