Een nieuw boek over Godfried Bomans

HARRY BROSHUIS is de schrijver van het boek  ‘Godfried Bomans en het katholicisme’

Dit boek is zeer binnenkort verkrijgbaar in de reguliere handel, maar nu reeds voorradig bij de gekende postorderbedrijven.

Harry is al vele jaren lid van ons Genootschap en promoveerde in juni 2021 met deze studie aan de Universiteit van Nijmegen.

Hij vertelde ons hier het  volgende over: ‘ Ik heb wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de geloofsopvattingen van Godfried Bomans. Ik was met name geïnteresseerd in de mate waarin hij was losgeraakt van zijn geloof. Het is een cultuurhistorisch onderzoek geworden naar Bomans als representant van het katholieke schrijverstype. Toen ik aan het onderzoek begon, wist ik dat hij gedurende de laatste tien jaar van zijn leven werd gekweld door grote twijfels en onzekerheden. Door zijn werken, door interviews en bronnenonderzoek, is me duidelijk geworden dat er op het laatst van zijn leven niet veel meer van zijn oorspronkelijk geloof was overgebleven. Het geloof in Jezus en de evangeliën heeft hij echter niet verloren’.

Prijs: € 29,95
Uitgever: Eburon
EAN: 9789463013468