Veiling aquarel Machteld Hooyen-Kruyt

‘Het meisje stond bovenop de takkenbos en riep met luide stem:
“Lijsters, lijsters help mij toch!”’

Deze regels uit Bomans’ sprookje Het Lijstermeisje verbeeldde de kunstenares Machteld Hooyen-Kruyt (1930-2012) met een schilderijtje van 7,5x12cm. Let vooral op de uitdrukking op de gezichten!

Machteld Hooyen heeft lange tijd in Overveen gewoond. Zij verhuisde later naar de Dordogne, waar ze veel inspiratie vond voor haar aquarellen. Haar aquarellen zijn de ene keer realistisch, de andere keer liet zij haar fantasie de vrije loop en werden haar werken surrealistisch. Zij gebruikte een penseel met slechts 1 haartje. In 1972 exposeerde zij samen met Aleid Slingerland in het gemeentehuis van Bloemendaal te Overveen. Deze tentoonstelling van portretten, schilderijen en tekeningen had betrekking tot Godfried Bomans en zijn werk.

Het Genootschap veilt deze prachtige aquarel via zijn website. De veiling loopt vanaf de publicatie van de Godfried op de website tot 18.00 uur op vrijdag 17 april 2020. De minimumprijs is € 100. De hoogste bieder ontvangt het schilderij. De opbrengst zal door het Genootschap worden besteed aan de herdenking van Godfrieds overlijden, 50 jaar geleden.

Kandidaat-kopers melden hun bod van meer dan € 100,00, vanaf nu tot en met vrijdag 17 april 2020 om 18:00 uur aan:

                                    penningmeester@godfriedbomans.nl

samen met hun adres, hun e-mailadres EN hun telefoonnummer.

De bieder met het hoogste bod wordt bekend gemaakt tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van het Godfried Bomans Genootschap, op zaterdag  18 april 2020, vanaf 15:00 uur, in het Hotel ML in Haarlem. Zij of hij wordt ook meteen per e-mail ingelicht. Na ontvangst van het geboden bedrag, wordt het aquarel aan de gelukkige overgemaakt.

In geval van een identiek hoogste bod op  van verschillende bieders, zal er rekening gehouden worden met de intekendatum en het exacte uur waarop werd ingetekend.