Voorstelling ‘Bomans’ in Houten

Theater Lichtboog is een amateurgezelschap onder professionele leiding, actief sinds 2002. Dit jaar brengen wij de avondvullende voorstelling Bomans op 13 en 14 november.

Bomans

Godfried Bomans (1913-1971) gold lange tijd als de meest gelezen schrijver van Nederland en mediapersoonlijkheid avant la lettre, destijds ook wel ‘de nationale knuffelbeer’ genaamd. Legendarisch is zijn uitspraak over Marlene Dietrich: ‘Ach, had mijn vrouw maar één zo’n been!’. Hij heeft wel 60 titels op zijn naam staan, van ernstig tot komisch werk. De voorstelling neemt u mee in het leven en werk van deze veelzijdige man. Hij verschijnt ten tonele in negen gedaantes: Bomans het kind, de verteller, de eenling, de gelovige, de komiek, de denker, het kopstuk, de charmeur en Bomans zelf. Vele door hem beoefende genres komen in deze levendige voorstelling aan bod: zijn sprookjes, comedy, gedachten, verhalen, uitspraken, satire en niet te vergeten: Sinterklaas.

  • Op 13 en 14 november 2015 zijn er twee avondvoorstellingen voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Aanvang 20.00 uur, duur 2,5 uur inclusief pauze. Toegang € 12,- (incl. een consumptie).
  • Op 14 november 2015 is er een speciale matinee voor kinderen van 5-99 jaar. Tijdens dit voor kinderen aangepaste programma zal ook de Goedheiligman acte de présence geven! Aanvang 15.30 uur, duur één uur, zonder pauze. Toegang € 8,- (incl. een consumptie).

Meer informatie: Theater Lichtboog