FB-OMSLAG-BOMANS-stand-up-TINNENPOT-18-768x284

BOMANS stand up TRAGEDY

FB-OMSLAG-BOMANS-stand-up-TINNENPOT-18-768x284

Speeldata in de Tinnenpot in Gent (Be) vr. 16 en za. 17 november 2018 om 20u00. €15, reserveren via info@tinnenpot.be

Na de lezing in 2016 kwam de multi-mediale theatermonoloog in 2017/18, nu is een multi functionele versie van 75 minuten klaar met de hoogtepunten uit het belevingstheater waarin acteur/auteur ERIK VAN HERREWEGHE zijn passie voor de genialiteit van taalvirtuoos GODFRIED BOMANS en de gelijkenissen tussen hun beider jeugd als kind van een politicus virtuoos vormgeeft in
BOMANS STAND UP TRAGEDY
uniek literair en poëtisch tragikomisch tijdsbeeld
van Vlaanderen en Nederland tussen 1940 en 1970
én nog steeds nijpend actueel

Acteur ERIK VAN HERREWEGHE* actualiseert gepassioneerd
het werk van de spitse schrijver, de heerlijke humorist, de meesterlijke mediaman en Nederlandse taalkunstenaar GODFRIED BOMANS*
In BOMANS STAND UP TRAGEDY vertelt Erik onder anderen over de gedeelde ervaringen die Godfried Bomans en hijzelf als kind van een nationaal politicus hebben doorstaan. De vader van Erik (Maurice Van Herreweghe) was Gents volksvertegenwoordiger en senator, die van Godfried (Jan Bomans) was kamerlid. Erik Van Herreweghe doorliep vanaf 1979 een boeiend parcours als acteur in Vlaanderen en ver daarbuiten. Zijn bekendste TV werk is KAAT & CO. Nu beschikbaar voor kleine en grotere zalen:  *= klik voor veel meer

Najaarsbijeenkomst 2018

De éénennegentigste genootschappelijke bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2018 om 15:00 uur in onze locatie ML, Klokhuisplein 9 te Haarlem. De zaal is open vanaf 14:00 uur.

In dien u met de auto komt, kunt u best parkeren in de parkeergarage de Kamp in de Witstraat 1, of in parkeergarage Appelaar in de Damstraat 12 in Haarlem.

De bijeenkomst begint  met een buitengewone algemene vergadering.

Na de korte pauze zullen leden van de toneelgroep Heer Hendrick, uit ’s Heer -Hendrikskinderen nabij Goes in Zeeland, vertellen over hun opvoering van ‘Bloed en Liefde’, Godfrieds eerste toneelstuk.

Fragmenten uit de DVD hierover worden ter plaatse getoond.

DVD Bloed & Liefde

Op de genootschapsvergadering op 13 oktober in Haarlem zullen leden van de toneelgroep Heer Hendrick uit ’s Heer-Hendrikskinderen, nabij Goes in Zeeland, ons onderhouden over hun belevenissen bij de voorbereiding en de opvoering van Godfrieds eerste toneelstuk ‘Bloed en Liefde’.

De DVD van het hele toneelstuk dat in de zomer van 2017 werd opgevoerd, zal bij deze gelegenheid beschikbaar zijn voor aankoop aan de prijs van € 15,00 op voorwaarde, dat vooraf hiervoor werd ingetekend bij onze secretaris, op het gelegenheidsadres bijeenkomst@godfriedbomans.nl

Na afloop van de uiteenzetting kunt u de vooraf bestelde DVD (s) afhalen en ter plaatse betalen in gereed geld.

Mocht u niet op de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn, dan is het ook mogelijk de DVD via het volgend e-mailadres te bestellen: adadefeiter@zeelandnet.nl

De prijs blijft in dit geval onveranderd, maar er komen wel portokosten bij.

Klokhuisplein Haarlem

Voorjaarsbijeenkomst 2018 op 14 april in Haarlem

De Negentigste Genootschappelijk Bijeenkomst werd op zaterdag 14 april 2018 gehouden. Voor deze gelegenheid werd voor het hotel ML gekozen. Dit huis vinden we op het Klokhuisplein 9 te Haarlem. Voorheen was dit het hotel Stempels, maar helemaal terug in de tijd, stonden in dit huis de persen van de drukkerij Enschedé.

Voor de pauze vond de Algemene ledenvergadering plaats, met onder meer de benoeming van Shishir Bestebreur tot secretaris van het genootschap. Daarna hield dhr. George Blieker een voordracht over Nicolaas Beets (Hildebrand) en Godfried Bomans.

Meer dan zeventig leden hebben deze vergadering bijgewoond.

Kasteel Nemerlaer

gesloten Expositie in Kasteel Nemerlaer

In het Brabantse Haaren, nabij Oisterwijk, staat sinds 1303 het kasteel Nemerlaer. De Stichting Kasteel Nemerlaer, opgericht tot behoud en onderhoud van het kasteel, viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. Om dit jubileum luister bij te zetten is er met steun van het Godfried Bomans Genootschap een tentoonstelling ingericht met boeken, foto’s en vele bijzondere zaken rond onze schrijver.
De tentoonstelling, en natuurlijk het kasteel, zijn gedurende het hele jaar elke zondag te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur. De expositie is vanaf 20 mei. De entree van € 5,00 is bestemd voor de Stichting.
Groepen zijn ook op andere dagen welkom, maar vanzelfsprekend wel na overleg met de bewoonster van het kasteel, mevrouw Carole Vos, via telefoon 06-49264784.

Het adres, wellicht handig bij het voorbereiden van een bezoek, is Kasteellaan 2, (5076 RE) Haaren.

Meer informatie over alles wat er rond en in het kasteel mogelijk is te vinden u op http://www.kasteelnemerlaer.nl/

Ook de “droomtuin” bekijken? €5,00 p.p.
Combi kaartje: Droomtuin en kasteel €8,00 p.p.
Graag met gepast geld betalen, er is geen pinmogelijkheid.

Bijeenkomst 8 april 2017 - Stadhuis in Sint-Niklaas

Bijeenkomst 8 april 2017 – Stadhuis in Sint-Niklaas