15 nieuwe podcast-afleveringen: “Hij vond dat ik op Pieter van Vollenhoven leek!”

15 NIEUWE PODCAST AFLEVERINGEN OVER HAARLEMSE SCHRIJVER

Het Godfried Bomans Genootschap produceert dit jaar maar liefst 15 podcast afleveringen over hun geliefde schrijver Godfried Bomans (1913 – 1971). Hans Wiegel is de eerste gast in deze maandelijkse serie, die vandaag online staat.  

Pieter van Vollenhoven
Hans Wiegel vertelt in de podcast over de ontmoeting met Godfried Bomans in 1970.  “Ik gaf een lezing in Zandvoort en toen zag ik hem achter in de zaal zitten. Later heeft hij in het boek ‘De man met de witte das’ over mij geschreven. Het was een alleraardigst stukje wat hij toen heeft geschreven.

 Uit ademen van God zelf, spreekt de oud-minister lachend.  ETC ETC

Serie
In de maandelijkse podcast serie volgen ook nog Jeroen van Merwijk die praat over de humor van Bomans, Thérèse Steinmetz over het auto-ongeluk wat ze in 1967 samen kreeg met de auteur en een aantal extra afleveringen worden opgenomen op het onbewoonde eiland Rottumermerplaat, waar Godfried Bomans in 1971 een week doorbracht en werd afgelost door Jan Wolkers.

Godried Bomans Genootschap
Het Godfried Bomans Genootschap bestaat al sinds 1972. Het is een vereniging met meer dan 200 leden. Tweemaal per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Haarlem en wordt het cluborgaan ‘De Godfried’ gepubliceerd. Het genootschap heeft ook een eigen Facebook pagina en een Youtube kanaal.