Bomanswandeling in Bloemendaal

Uitnodiging Bomanswandeling 12 september 2021

“…Alles is verwachting wat je ziet en ruikt. Je hoort wat breekbare, porseleinachtige vogelgeluiden en uit de grond stijgt een vreemde, plotseling vervoerende geur van aarde, mos, verteerde blaren en nog iets erbij dat geen naam heeft. En opeens is die geur dan weer spoorloos verdwenen. Want als je op die dingen let, dan zijn ze er niet meer. Het is het vermoeden van een vermoeden en tegen geconcentreerde aandacht nauwelijks bestand…”

Uit: Bomans, G. 1980. Extra omnes! In: Die vond men de beste. Elsevier Uitgeverij, pp. 59-60. Een verhaal waarin Bomans schetst hoe hij de ontluikende lente beleeft in het Bloemendaal van de 1960s.

Godfried Bomans woonde de laatste 11 jaar van zijn leven in Bloemendaal. In zijn kunstzinnige werk komt Bloemendaal vaak tot uiting. De bosrijke omgeving inspireerde hem. Jong en oud voelen zich verbonden met deze markante schrijver en BN’er avant la lettre. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Godfried Bomans in Bloemendaal overleed. Als eerbetoon aan zijn werk wordt onder meer deze Godfried Bomans wandeling georganiseerd langs voor Bomans historische plaatsen in Bloemendaal.

De Bomans wandeling is een initiatief van Stichting TijdSparen Nederland, een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor deze Bomans wandeling wordt samengewerkt met de Stichting Ons Bloemendaal.

Op deze Open Monumentendag van 12 september a.s. is er om 10:30 uur gelegenheid tot koffiedrinken bij het Pannekoekenhuisje te Bloemendaal, Mollaan 2, naast Thijsse’s Hof. Van daaruit vertrekken we, en keren rond 12:30 uur terug bij het Pannekoekenhuisje. Wilt u deelnemen? Stuur ons dan voor 2 september bijgaand formulier retour naar activiteiten@onsbloemendaal.nl. Een week voor de wandeling ontvangt u een bevestiging, en het programmaoverzicht met nadere praktische details. We streven naar een gemengde groep jongeren en ouderen. Er is plaats voor in totaal 20 deelnemers.