Aankondiging Bomans Schaaktoernooi

Datum: Zondag 29 augustus 2021
Tijd: 11:00-17:00 uur
Locatie: Dorpshuis Vogelenzang

Godfried Bomans en Dr. Max Euwe spelen schaak met levende stukken

Schakers, die plotseling iets zien, behoren gewoonlijk niet tot de topklasse.”
schreef Godfried Bomans in 1962. Bomans woonde de laatste 11 jaar van zijn leven tot 1971 in Bloemendaal. In zijn kunstzinnige werk komt Bloemendaal vaak tot uiting, hij was lid van de Bloemendaalse schaakclub en hij schaakte graag. Jong en oud kan zich verbonden voelen met deze markante schrijver en BN’er avant la lettre. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Godfried Bomans in Bloemendaal overleed. Als eerbetoon aan zijn werk wordt onder meer dit Bomans schaaktoernooi georganiseerd. Het Bomans schaaktoernooi is een initiatief van Stichting TijdSparen Nederland, een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor dit schaaktoernooi wordt samengewerkt met de Gemeente Bloemendaal en de schaakclub Kennemer Combinatie. Het schaaktoernooi is coronaproof, en indien nodig schakelen we over van fysiek naar online.

Wil je deelnemen? Geef je dan op via deze website. De aanmelding sluit 1 augustus 2021. Begin augustus ontvang je een bevestiging en het programma-overzicht met nadere praktische details. We streven naar een gemengde groep jongeren en ouderen. Er is plaats voor in totaal 40 tot 50 deelnemers.