Hoorspel over Bomans: vanaf 27 april 2021

Luister in dit hoorspel hoe Bomans aan de dood ontsnapte na een hachelijke ballonvaart.

Op Koninginnedag 1951 maakte Godfried Bomans samen met ballonvaarster Nini Boesman een huiveringwekkende ballonvaart. De ballon vertrok vanaf een hockeyveld in Bloemendaal, maar eindigde in zee door plotselinge rukwinden. De twee konden op het nippertje worden gered door de Zandvoortse Reddingsbrigade. Volgens Boesman wíst Bomans dat het wel fout moest aflopen en had hij tegen haar gezegd dat hij het “verstandiger [vond] om af en toe maar met zijn hoofd in de wolken te lopen dan de wolken zelf op te zoeken”.

Hoorspel

In dit hoorspel vertelt Fred Berdense, voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap, zeer gedetailleerd hoe de ballonvlucht zich ontpopte tot een spannende dollemansrit. Zet je koptelefoon op en laat je vervoeren naar een andere tijd en een woelige zee.

Het hoorspel is bedoeld voor jong en oud en maakt deel uit van het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’.

Over het project

Het project Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal is een initiatief van Stichting TijdSparen; een vrijwilligersorganisatie die de ontmoeting en saamhorigheid tussen jong en oud in de Bloemendaalse gemeenschap wil bevorderen. Voor dit project werken samen: de Bibliotheek Bloemendaal, gemeente Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal, Stichting Ons Bloemendaal, het Godfried Bomans Genootschap, de Kennemer Combinatie en Stichting Ons Dorpshuis.

Hoorspel Bomans’ Luchtballonvaart van 1951
Online, te beluisteren vanaf 27 april