Wandelen naar de Eerebegraafplaats

met Godfried Bomans
Zaterdag 24 en zondag 25 april 2021

Bomans herleeft Bloemendaal 2021

Heb je ooit een boek van Godfried Bomans gelezen, misschien Erik of het Klein Insectenboek? Ben je nog nooit op de Eerebegraafplaats in Overveen geweest? Vind jij vrijheid en leven in vrede belangrijk? Heb jij nog nooit aan een podcast meegewerkt? Heb jij zaterdag 24 of zondag 25 april nog niets te doen?

Allemaal redenen om te proberen een startbewijs te bemachtigen voor deze wandeling naar de Eerebegraafplaats met Godfried Bomans. Bij de wandeling krijg je veel informatie via een Quizzz en een versnapering voor onderweg.

Je kan alleen meedoen, of samen met drie mensen uit je directe omgeving (corona-regels).
De wandeling van startplek naar de Eerebegraafplaats duurt een half uur. Dan volgt een interessante rondleiding op de Eerebegraafplaats. Daarna loop je weer terug naar de startplek, totaal ongeveer 1,5 uur. Streekomroep Haarlem 105 maakt een Podcast van de wandeling.

Zaterdag 24 april 2021
Start van af: 14:00 uur
Laatste start: 15:00 uur
Eerste rondleiding Eerebegraafplaats 14:45 uur
Laatste rondleiding Eerebegraafplaats 16:45 uur

Zondag 25 april 2021
Start van af: 11:00 uur
Laatste start: 12:00 uur
Eerste rondleiding Eerebegraafplaats 11:45 uur
Laatste rondleiding Eerebegraafplaats 13:45 uur

Om een startbewijs te krijgen, meld je aan bij aanmelden@TijdSparen.org. Geef de volgende informatie door:

  • Je naam en je mobiele telefoonnummer;
  • Het aantal mensen met wie je de wandeling wilt lopen;
  • De datum waarop je de wandeling wilt lopen (zaterdag 24 of zondag 25 april) en op welk tijdstip je ongeveer aan de wandeling wilt beginnen.

Uiterlijk woensdag 21 april 2021 ontvang je nadere informatie. We sturen je startbewijs, de planning van je wandeling, en om vooraf te lezen het ’De Twee Minuten’ essay van Bomans, een literaire en bewogen overpeinzing tijdens zijn wandeling op 4 mei 1960 naar de Eerebegraafplaats.

De wandeling wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal, Stichting TijdSparen Nederland en Gemeente Bloemendaal.